ZADAR- U Arheološkom muzeju u Zadru postavljena je izložba 28 radova pristiglih na arhitektonsko urbanistički natječaj kojeg je provelo Društvo arhitekta Zadra. Grad Zadar planira urediti tržnicu po pobjedničkom idejnom rješenju, dok je za ostatak prostora, natječaj imao anketni karakter.
Iako je predsjednik Ocjenjivačkog odbora Nikola Popić govorio o nikad ugodnijem žiriranju na vrlo visokoj civilizacijskoj razini, ispostavilo se da je rad arhitektonskog studija iz Zagreba njiric+arhitekti te uglednog i priznatog dizajnera Numen Numen/For/Use izabran tek tajnim glasovanjem 3:2.

Puna tri dana članovi Ocjenjivačkog odbora su analizirali, selekcionirali i onda izabrali 7 radova od kojih su napravili redoslijed pet nagrađenih.
No, u svemu su izgleda glavnu ulogu imali zadarski konzervatori, iako je njihova  pozicija u provedbi natječaja bila stručno savjetovanje. Nenad Rimanić, ing.arhitekture iz Konzervatorski odjel u Zadru ipak  je davao stručne ocjene uz radove. Pa je uz Njirićevo rješenje stupova s nadstrešnicom u obliku  pokretnih latinskih jedara, ocjena bila negativna. Napisano je kako su stupovi neprihvatljivi. Unatoč pokušajima novinara da rasvijetli poziciju prvonagrađenog rada, prozvani Rimanić nije objasnio što je pod tim mislio, jer je Popić pročitao što su oni, kao žiri, napisali o tom radu.
Član žirija prof.mr.sc. Emil Šverko, dipl.ing.arh pojasnio je za javnost kako su stupovi čvrsti elementi arhitekture, a da na konzervatorima nije ocjenjivanje funkcionalnosti. Kada bi se uklonili stupovi, rješenje koje na njima počiva, izgubilo bi svaki smisao, zaključio je prof. Šverko u ime Ocjenjivačkog odbora koje je dalosugestije na pobjednički rad.
Autori tog, naizgled jednostavnog rješenje, rado će ih prihvatiti. - Svi mi učimo i želimo postići funkcionalnost kojim će svi biti zadovoljni, kazao je i arhitekt Hrvoje Njirić. I dok su radili na rješenju, koje ima kontekst velikog poštovanja prema samojlokaciji i zadarskoj povijesti, suspregnut je (inače poznat) autorski ego, istaknuo je Njirić, kako bi se dobilo što jednostavnije rješenje  s minimalističkim zahvatima novog doba za zadarsku pijacu. Ono bi, po procijeni, koštalo oko pet, šest milijuna kuna i moglo bi se izvesti u 2018. godini.