Stalni slušatelj Radija 057, posebice aktivan u glazbenim željama, Zrinko, beskućnik je koji koristi usluge Pučke kuhinje i prenoćišta sv. Vinko Paulski.

Ovoga jutra upozorio je na hladnoću i kvar na klima uređaju u Pučkoj kuhinji u Zadru. Voditeljski dvojac Nebojša Prtenjača Prte i Davor Valčić pozvali su sugrađane koji se bave klima uređajima da se jave i pomognu u rješavanju problema.

Reakcija je bila brza. Odmah se javio čovjek dobrog srca koji je želio ostati anoniman i krenuo u Pučku kuhinju te otklonio kvar.

Nakon njega javilo se još "meštara od klime" dobre volje, kojima zahvaljujemo na svemu.

U međuvremenu iz Pučke kuhinje su dojavili kako imaju probleme s vodom pa je putem etera 057 Radija poslan poziv djelatnicima Vodovoda, ali i slušateljima da s donacijama vode u velikim bocama ili kanistrima omoguće normalan rad kuhinje.

Ukazano je na još jedan problem, nedostatak stoljnjaka i platnenih ubrusa.

Ako imate viška, prošetajte do Pučke kuhinje, nekome ćete uljepšati dan.

Pučka kuhinja sv. Vinko Paulski u Zadru, djeluje od rujna 1996. godine te iz godine u godinu bilježi porast korisnika. Kuhinja dnevno osigurava jedan topli obrok za tristinjak korisnika, te uz ručak i doručak i večeru za beskućnike koji su smješteni u Prenočištu. Oko pedest obroka dnevno se iz kuhinje vozi na kućne adrese starih i nemoćnih s područja grada Zadra.

Pučka kuhinja se nalazi u bivšoj vojarni u blizini tzv. Novog Kampusa u Ulic dr. Franje Tuđmana.

Vrijeme darivanja je završilo, objavile su marketinške agencije. Vrijeme darivanja traje cijelu godinu, uči nas današnji primjer.