ZADAR- Nakon mjesec dana završen je drugi po redu Advent u Zadru. Bio je prostorom veći, programom bogatiji i ulaganjem skuplji. Dogradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić najavio je kako će se za Advent u Zadru potrošiti milijun kuna. On je i potpisnik odluke o izboru tvrtke Fest iz Karlovca od koje je Grad iznajmio drvene kuće za 237 tisuća kuna.
Kućice će se od ponedjeljka demontirati, spakirati i vratiti vlasniku. Grad je dobio novac od najma 19 kućica, zakupci zaradu, a ovih dana ćemo vidjeti tko će Trg Petra Zoranića dovesti u prvobitno stanje.
Nisu u pitanju samo posljedice adventskih događanja na kamenim pločama, na kojima su neki i peć ložili, već i sanacija kamenih ploča koje su uništene tijekom izvođenja radova na Kneževoj palači.
Obaveza je to nositelja radova koji su rasformirali gradilište a da nisu sve za sobom sredili. Odgovorni u gradskoj  vlasti trebali bi ih još jednom podsjetiti na popravak štete koju su napravili svi izvođači radova na Kneževoj u protekle dvije godine.

Ni oni nisu isključivo odgovorni za stanje kamene površine trga po kojem se vozi danju i noću zbog opskrbe ugostitelja. Nema tome davno da su milijuni uloženi u obnovu Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića.