ZADAR - Nakon što je Općinski sud u Zadru poništio odluku o otkazu šefici financija zadarske bolnice Vesni Zubčić, Opća bolnica nema se namjere žaliti na tu odluku. Potvrdio je to ravnatelj Željko Čulina, pravdajući to financijskim razlozimam spriječavanja veće šteta za Bolnicu.

Osim toga ni njegovi prethodnici na ravnateljskim mjestima Zvonimir Vrančić i Dario Nakić nisu imali saznanja o sumnjama na nezakonitosti u radu Vesne Zubčić, koja su navedena u tužbi, osobito po pitanju ugovaranja dodatnih poslova na bolničkoj kuhinji, mada se o tome vodio sudski spor na Trgovačkom sudu u Zadru. Tada je bivši ravnatelj Zvonimir Vrančić svjedočio kako je „njegova odluka bila načelna, a da je proceduru nakon te načelne odluke provodila gđa. Zubčić - pomoćnica ravnatelja za ekonomska pitanja". Bolnica je u tom slučaju izgubila spor s Lavčevićem, težak više od tri milijuna kuna.
Vesni Zubčić je iste 2015. godine otkaz najprije redovni, a potom izvanredni uručila sanacijska upraviteljica Andrijana Bedalov. Bez obzira na argumente i ona to nije napravila po zakonu, jer je prethodno trebala svojoj pomoćnici dati opomenu na uočene propuste. Pa je tako otkaz „pao" na formalnim razlozima, a dokaze nitko nije potvrdio.

Aktualno ravnateljstvo bolnice vratit će, adekvatno prvostupanjskoj presudi Vesnu Zubčić na neko odgovarajuće mjesto u Bolnici, te joj isplatiti 180 tisuća kuna, plus zatezne kamate za razdoblje od 1. listopada 2015. To bi značilo da će na mjestu pomoćnika ravnatelja za financije ostati Nino Funčić dipl.oec, kojeg je postavila bivša sanacijska upraviteljica Badelov.