ZADAR- Iz Županijskog centra 112 izvjestili su jutros o jučerašnjim posljedicama vremenskih nepogoda izazvanih uglavnom orkanskom burom.

Tijekom6. siječnja olujni vjetar praćen snijegom i niskim temperaturama na području županije uzrokovao je više prekida u opskrbi električnom energijom (Diklo, Kruševo, Gornji Karin, Podgradina, Novigrad, Debeljak, Rodaljice). U mjestu Rtina - Miočići (Ražanac) došlo je do pucanja vodovodne cijevi te je uslijed istjecanja vode zaleđeno cca 200 metara ulice. U Povljani na Otoku Pagu vjetar je otpuhao krov sa krovištem sa jedne kuće u kojoj nitko ne stanuje (vikendica). Na otoku Pagu vjetar je polomio nekoliko drvenih stupova od struje, međutim nema informacija o nestanku električne energije. Primljeno je i nekoliko dojava o srušenim stablima (Kožino, Korlat, Privlaka).

Na DC 27 između Kruševa i Obrovca zbog olujnog vjetra, došlo je do prevrtanja šlepera. Srećom bez  fizičkih posljedica za vozača r. 1973. godine), osim traume koju je doživio uslijed tog čina.

Policija  javlja da bura u Privlaci digla trampolin i on je  pao na vozilo u pokretu, zadarskih registracijskih  oznaka.