Snijeg, mjestimice vrlo gust, pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obratno trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Zbog snijega i vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica;
dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji (zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, ostala vozila moraju imati zimsku opremu), uključujući i dionice autocesta:

A1 Bosiljevo-Maslenica,
A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva .

Izgledi vremena za sljedeća tri dana:

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, u unutrašnjosti ponegdje s maglom u noći i ujutro. U srijedu od sredine dana te u prvome dijelu četvrtka uz ponegdje povećanu naoblaku mjestimična kiša, a u unutrašnjosti i malo snijega. Vjetar slab i umjeren jugozapadni na kopnu, od četvrtka sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje i jak. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak, potom od četvrtka bura koja će biti jaka i olujna. U srijedu ujutro hladnije, a danju porast temperature. Potom od četvrtka zamjetno hladnije, osobito u jutarnjim satima.

U Zadru se u četvrtak, petak i subotu noću i tijekom jutra očekuju temperature ispod nule, a najviše dnevna će se kretati oko nule.