ZADAR - Doček Nove 2017. godine u Zadru nikada nije bio masovniji a niti je duže trajao na Poluotoku.

Je li razlog dupkom ispunjenog Traga i prilaza središnjem prostoru proslave klapa Intrade ili Ivan Zak, teško je razlučiti u masi Zadrana. 

Činjenica je, međutim, da drugu godinu za redom gradonačelnik Zadra nije građanima čestitao novu godinu. Gradonačelnik Božidar Kalmeta je bio na Trgu Petra Zoranića, ali nije bio na pozornici ispred Vijećnice u ponoć. Mimo uobičajenog protokola za Novu godinu je s glavnom zvijezdom dočeka, Ivanom Zakom, nazdravio direktor TZ Grada Ante Rados.

Zadarska Varoš bila je, kao i svake godine prostor spontane i vruće zabave, koje sa svojom pozitivnom energijom ne može nikoga osaviti ravnodušnim. Dok je Forum, povijesni lokalitet  zadarskog urbaniteta, ostao dosljedno mjesto urbane i to rokerske zabave.

Doček Nove godine na Forumu priredio je Turisthotel (uz pomoć TZ Grada), vlasnik istoimenog hostela u najboljoj želji da daju svijetlosti najvećem trgu iz antičkog doba. Žar su upalila dva sjajna benda - jedan iz Zadra, drugi iz Šibenika.   

Hladnu silvestarsku noć zagrijali su u novom aranžmanu kvalitetnih glazbenika Syntetica, koja se prije zvala Vafunkoolersi, a potom šibenski Living room. Oni su samo nakon ponoći „prašili" puna dva sata svega, što je bilo više nego ugodno iznenađenje najzagriženijim zadarskim rokerima starijih generacija.

Zadarski trg ovog se dočeka pokazao malim i zatvorenim prostorom za razliku od otvorenosti Foruma i jedinstvene scenografije svetog Donata. Na žalost i u ovoj godini rimski Forum ostat će u mraku, jer ga konzervatori na taj način štite od svjetlosti turističkog grada.