Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je ne pokretati postupke protiv bivšeg ministra zdravlja Darija Nakića, bivšeg ministra obrane Josipa Buljevića, saborske zastupnice Vesne Pusić, sudaca Ustavnog suda Davorina Mlakara i Josipa Leke, saborskog zastupnika Orsata Miljenića, bivše zamjenice ministra kulture Ane Lederer, saborskih zastupnika Ivana Sinčića i Darka Horvata, zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete te bivšeg prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Povjerenstvo je u slučaju Buljevića i Pusić, po neanonimnim prijavama iz ove godine, odlučilo ne pokrenuti postupak jer ne može voditi postupak po sadašnjem Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, donesenom 2011. godine, za situacije koje su se dogodile prije nego što je novi zakon stupio na snagu.

Član Povjerenstva Davorin Ivanjek objasnio je kako postupak nije pokrenut dok je na snazi bio bivši zakon o sprječavanju sukoba interesa te ga sada Povjerenstvo nema ni zakonske mogućnosti pokrenuti.

Povjerenstvo protiv Karamarka nije pokrenulo postupak jer se dvije neanonimne prijave odnose na predmete o kojima je Povjerenstvo već donijelo meritorne odluke te dva puta ne može raspravljati o istim stvarima.

Odbijena je i prijava protiv bivšeg ministra zdravlja Daria Nakića, koji je donio pravilnik prema kojem su liječnici zaposleni u javnom zdravstvu nakon radnog vremena mogli raditi i kod privatnika. No Nakić dok je bio ministar nije radio dodatne poslove kao liječnik, što je pokriveno tim pravilnikom. Uz to, Nakić je od Povjerenstva zatražio i dobio odobrenje da može predavati na medicinskim fakultetima, što je sukladno zakonu.