Boksački trener Zadranin Davor Dujić stigao je jutros automobilom na Narodni trg. Upalio je pjesmu Miše Kovača "Budi jači od vjetra" te izvadio kanistar benzina, koji je stavio na vozilo.

- Ovo je moje posljednje upozorenje. Ja sam civilan čovjek i ne želim nikome nauditi, no ako me ne poslušate za 15 dana ću zapaliti auto, sebe i sve ostalo ispred kuće Valtera Pere koji mi je dužan osobno i poslovno, poručio je preko telefona pročelniku Mariju Pešutu, pozivajući ga da se sa zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i ostalim predstavnicima gradske vlasti spusti na trg.

Naglasio je kako ovo nije prijetnja, već traženje onoga što ga pripada.

- Samo tražim da mi plate bolnicu jer nemam dopunsko osiguranje, a ne želim dozvoliti da kolateralna žrtva zbog ovih snobova plaća moje račune. Kalmeti želim poručiti da sam i njima pomagao iako to ne znaju. U mojoj konobi su jeli i pili, sve sam im dao. Od njih očekujem da dovedu Peru na sučeljavanje te da se počne nešto događati, da sjednemo i popričamo, dodao je Dujić.

Prisutnim novinarima koje je pozvao na svoj prosvjed nazvan „radi istine" preko panoa je opisivao kronologiju „velike nepravde" koja mu je nanesena. Podršku mu je došao izraziti i njegov prijatelj Boro „Poštar" Marin.

- Svi su mi dužni novce, od Hrvatskog boksačkog saveza do predstavnika gradske vlasti. Ne sakrivajte se od policije. Ja ne mrzim HDZ, uvijek sam bio desno, to me i stajalo. Ako sam ja dužan kunu, meni su svi dužni dvije. Pomagao sam svima, čak i Miši Kovaču. Želi me prikazati istjerivačem dugova, siledžijom, kamatarom. Nažalost nekih još uvijek sam živ, no najgore će im biti ako odapnem, onda će to mafija rješavati, rekao je Dujić.

Tijekom svog govora u više navrata zahvaljivao se i šefu dopisništva Slobodne Dalmacije Ivici Nevešćaninu, na čiji je nagovor prije godinu dana zadarskoj policiji predao kalašnjikov. Na trg je ubrzo stigla i policija i Javno vatrogasna postrojba Zadar. Policajci su Dujića priveli u postaju, kanistar su oduzeli vatrogasci, a automobil je s trga odvezao pauk.


View on YouTube

 


View on YouTube