Današnjom isplatom 500 kuna materijalne potpore ili popularne božićnice umirovljenicima, korisnicima Centra za socijalnu skrb, nezaposlenima i osobama starijima od 65 godina, Općina Vir izvršila je obećanje dano prije tri mjeseca kada je najavljeno kako će dotadašnjih 400 kuna materijalne potpore biti stalno uvećano za 100 kuna, odnosno okruglih tisuću kuna za uskrsnicu i božićnicu.

Prijavljenih je također bilo nikad više - njih 749 podnijelo je zahtjev - ali je zbog privremenih nepodmirenih računa ili nepotpune dokumentacije zahtjeva isplaćeno 673 božićnica u ukupnom iznosu od 336,500 kuna!
Umirovljenike, nezaposlene, osobe starije od 65 godina i korisnike Centra za socijalnu skrb pozdravio je u ime Općine Vir Antonio Vučetić, viši stručni suradnik u Uredu načelnika.
„Pozdravljam vas u ime Općine Vir, načelnika Kristijana Kapovićai u vlastito ime sa željom da sljedeću 2017. godinu provedete u dobrom zdravlju i obiteljskom krugu", kazao je Vučetić.Svečanost potpisivanja i predaje rješenja održana je 27. prosinca u prepunoj vijećnici Općine Vir, a isplata božićnica za većinu od preostalih 76 korisnika ove općinske potpore koji su podnijeli zahtjev, ali nisu uspjeli kompletirati dokumentaciju, održat će se naknadno po rješenju zahtjeva.
„Na Vir sam došla iz zdravstvenih razloga prije 16 godina i nisam pogriješila. Imala sam problema s disanjem, ali više nemam. Naravno, nije samo to razlog mog zadovoljstva, već i činjenica kako svake godine dva puta suprug Haljit i ja dobijemo potpore od Općine Vir. Napuni se blagdanski stol, a ujedno i popravi financijska situacija",kaže 72-godišnja umirovljenica Katarina Bajramalji koja je u virsko naselje Žitna preselila iz rodnog Legrada kod Koprivnice. Nešto je drukčija životna priča godinu dana starijeg umirovljenika Ilije Klarića iz okolice Brčkog koji je cijeli radni vijek proveo u njemačkom„Mercedesu", ali su umirovljenički dani isti.
„Na Viru sam se skrasio. Otišao sam kao mlad u Njemačku, a kako je u međuvremenu počeo rat nisam se imao gdje vratiti. U to vrijeme bilo je prilično teško doći do Brčkog, pa sam kupio plac na Viru i polako počeo raditi kuću. Bilo je to prije 20 godina i sada ne mogu zamisliti život izvan Vira, jer da mi tu nije dobro odavno bih odlutao negdje drugdje", govori Ilija. Živi u obiteljskoj kući naselju Marina koja je u vrijeme ljetnih praznika puna - kao šipak.
„Dođu djeca, pa bude puna kuća. I njima je najljepše na Viru", još kaže izražavajući Općini Vir zahvalnost zbog materijalne potpore.