Zadarski HDZ sinoć je na Višnjiku pred brojnim članovima i simpatizerima proslavio 27. obljetnicu utemeljenja stranke u Zadru. Ovim povodom, vodeći ljudi stranke prisjetili su se vremena stvaranja neovisnosti Hrvatske. 

- Pokojni Ivica Račan bio je u pravu kad je rekao da smo stranka opasnih namjera. Te naše opasne namjere bile su: neovisnost hrvatske države, sloboda čovjeka i demokracija hrvatskog društva. Na čelu s prvim predsjednikom Franjom Tuđmanom, mi smo te opasne namjere proveli u djelo te ih i danas štitimo i čuvamo, rekao je predsjednik GO HDZ-a Joso Nekić, dodajući kako bez jakog Zadra nema jake Hrvatske. 

Poseban gost bio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, koji je proslavi nazočio i kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Kuščević je naglasio kako je Zadarska županija „utvrda HDZ-a" te obećao da to neće biti zaboravljeno ni u državnom proračunu. 

Predbožićno okupljanje zadarskih HDZ-ovaca imalo je konotaciju nadolazećih lokalnih izbora. Župan Stipe Zrilić napomenuo je kako će HDZ sa svim svojim iskustvom ostati „središnja snaga".  

- Da nije bilo HDZ-a, pitanje je kakva bi danas bila Hrvatska. No, tko radi i griješi. Mi imamo svojih grešaka, ali ih, za razliku od SDP-a, priznajemo. 25 godina upravljamo gradom, da ne vrijedimo to ne bi bilo tako. Sve dobro što je HDZ napravio u Hrvatskoj može se poduplati u Zadru, rekao je gradonačelnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta, dodajući kako vjeruje da će Vlada na čelu s Plenkovićem potrajati barem 8 godina.