Ove godine, Zadarska županija se kroz Informacijski centar Europe Direct Zadar odazvala na sudjelovanje u projektu „European Christmas Tree Decoration Exchange", (Europska razmjena božićnih ukrasa).

Riječ je o projektu kulturne razmjene Informacijskog centra Europe Direct Wrexham iz Velike Britanije u kojem sudjeluju osnovne škole iz cijele Europe. Informacijski centar Europe Direct Zadar u projektu je sudjelovao kao glavno komunikacijsko sredstvo i koordinator između škola.

Cilj projekta je da učenici škola sudionica iz 28 europskih zemalja izrade 30 tradicionalnih božićnih ukrasa kojima će predstaviti sebe, svoj kraj, svoju povijest i kulturu te da sve to podijele sa ostalim školama u svojoj grupi. Čineći božićne ukrase i sastavljanje informacija o proslavi Božića u svom kraju, učenici će otkriti više o svojoj kulturi i tradiciji. Kroz materijale iz cijele Europe, oni će naučiti o Božiću u drugim zemljama te o mnogim drugim aspektima svake zemlje, kao što su jezik, povijest i kultura, kao i razumijevanje onoga što znači biti građanin Europe.

Osnovne škole koje su sudjelovale u ovom projektu su Osnovna škola Sveti Filip i Jakov, Petar Zoranić Stankovci iz Zadarske županije te Osnovna škola Lovinac iz Ličko- senjske županije.
Više informacija pronađite na stranicama Informacijskog centra Europe Direct Zadar ili na Facebook stranici.