Nezavisni gradski vijećnik Reno Sinovčića izazvao je svojim istupom za govornicom Gradskog vijeća verbalni obračun i prekid sjednice.

Sinovčić je na početku svog govora rekao kako će isplatiti između 1200 i 1500 plaća bivšim djelatnicima tvrtki njegovog propalog poslovnog carstva.

- Nemam obavezu, ali imam obraz, rekao je Sinovčić nakon čega je započeo njegov oštri verbalni napad koji je izazvao burnu reakciju vijećnika. 

Naime, predložio je televizijsku emisiju koja bi se održala na Narodnom trgu, a u kojoj bi osim njega gostovale tri osobe, redom gradski vijećnici.

- Ja bih odgovarao na pitanja o pljački u NK Zadar i VOX-a, Marko Pupić Bakrač o zbrinjavanju konja iza Oluje, veterinarskoj apoteci te gradnji apartmana, Ante Rubeša o uhićenju zbog droge te Antun Novoselović o slučaju silovanja, rekao je Sinovčič čije su riječi popraćene negodovanjem.

Rubeša mu je uzvratio:

- Kakva droga, ti meni pričaš o drogi, a dilao si i na tome se obogatio. Koliko ljudi je ubila droga koju su dilao?

Oporbeni vijećnici su se obrušili i na predsjednika Gradskog vijeća Živka Kolegu koji je izgubio kontrolu nad vođenjem sjednice. Kolega je mučnu situaciju razriješio sazivanjem stanke kako bi se strasti primirile.