Junakinja prošlog tjedna, prisebna 83-godišnjakinja iz Zadra pomogla je policiji ne samo da se dočepa para profesionalnih policajaca, koji su nju htjeli prevariti već da se i otkrije još jedna prevara. Par lopova u dobi od 31 i 36 godina predstavljali su se 83-godišnjoj starici kao bankari, ali je nisu uspjeli prevariti jer je ona zvala policiju. U veljači ove godine oni su prevarili 81-godišnjaka tako što se on predstavio kao policajac koji će otkriti krivotvorene novčanice, a starac je ostao bez 14 tisuća kuna. Muško- ženski par lopova iz unutrašnjosti provest će blagdane u zadarskom zatvoru, gdje im je određeno mjesec dana istražnog.

Izvještaj iz PU zadarske glasi:

Policijski službenici I policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 31-godišnjakinjom koje se sumnjiči da su prošli tjedan nazvali 83-godišnjakinju u Zadru te lažno se predstavljajući kao djelatnici banke, ženi obećali novčanu pomoć od više desetaka tisuća kuna uz uvjet da s računa podigne svu svoju ušteđevinu.

36-godišnjaka se također sumnjiči da je u veljači, nazvao 81-godišnjaka i lažno mu se predstavio kao policajac te mu uz izliku da će provjeriti jesu li novčanice krivotvorene, otuđio gotovo 14 tisuća kuna kao i da je u listopadu došao u stan 79-godišnjakinje također lažno se predstavljajući kao policajac otuđio oko 1500 kuna.

36-godišnjak i 31-godišnjakinja su zbog prijevara i drske krađe provedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji im je odredio mjesec dana istražnog zatvora.