Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu jučer je bilježila 80 godina postojanja. Jedna je od samo nekoliko specijaliziranih ortopedskih bolnica u Hrvatskoj, cijenjena zbog inovativnih zahvata.

Početkom iduće godine biogradska ortopedska bolnica proširit će svoje usluge.

Dr. Luka Lončarević, zamjenik ravnatelja pohvalio se nabavkom opreme za artroskopiju ramena te za ugradnju cjelovitih proteza ramena i parcijalnih proteza koljena.

U prosjeku obave 120 operacija mjesečno, a mnogi operirani u drugim ustanovama ovdje dolaze na rehabilitaciju. Oprema se obnavlja. Trendove u medicini prate, ali stara bolnička zgrada nije funkcionalna. Marija Morović , dr. med., voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ukazala je na problem velikog broja nepokretnih pacijenata. - Ti pacijenti ne mogu ići na fizikalnu terapiju u drugu zgradu gdje imamo kompletnu fizikalnu dobro opremljenu terapiju.


Sve više pacijenata iz drugih županija stiže na operaciju ili rehabilitaciju u biogradsku ortopedsku bolnicu. Dr. Branko Uhoda je prvi u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi izveo endoskopsku operaciju kralježnice. - Mi pratimo sve trendove i sigurno možemo očekivati novih stvari po pitanju kralježnice ali i drugih zglobova, kazao je bivši ravnatelj bolnice.

Dobar glas o stručnjacima ove specijalne bolnice širi se i izvan granica Hrvatske. Novi ravnatelj Andrija Marcelić najavio je razgovare s turističkim poslovnim subjektima kako bi Bolnica i turistima nudila uslugu fizikalne terapije. Dugoročni strateški cilj Specijalne bolnice u Biogradu je postati zdravstveno-turistički centar.