Maturanti Škole primijenjene umjetnosti i dizajna susreli su se s bivšim učenicima naše Škole, sada već mladim ljudima koji studiraju ili su svoje studije već završili.

U goste su stigli Marina Perica, magistra inženjerka tekstilnog i modnog dizajna, Dino Colić, magistar grafike i profesor likovne kulture, Zvonimira Karavida, magistra primijenjenih umjetnosti, Matea Radobuljac, studentica slikarstva , Borna Čop, student pomorskog fakulteta, Tonči Lučić, student informacijskih znanosti, Lucija Jelić, studentica kiparstva i Anđela Katalinć, studentica povijesti umjetnosti.

U ležernoj i opuštenoj atmosferi  bivši su učenicima sadašanjima govorili o pojedinom studiju i fakultetu, izboru zanimanja, prezentirali svoje radove i objašnjavali druge pojedinosti vezane uz svoj način studiranja, učenja i općenito života nakon škole. Maturanti su dobili odgovor na svako pitanje koje ih je zanimalo, a njih je bilo puno pa se razvila vrlo duga i živa diskusija. Kako su svi gosti bili učenici Škole problemi koji muče učenike bili su im bliski, pa su i odgovori i prijedlozi koje su davali bili iskreni i vrlo izravni. Takva bi iskustvena praksa trebala biti od pomoći maturantima u lakšem izboru studija ili pravca kojim žele krenuti.