Zadarski student jučer je izvršio smoubojstvo,bacivši se s prozora četvrtog kata zgrade Sveučilišta. Preminuo je sinoć oko 19 sati u zadarskoj bolnici, potvrđeno je u Policijskoj upravi zadarskoj.

Radi se  o mladiću od 24 godine koji je došao iz unutrašnjosti Hrvatske na studij u Zadar.

Policija je jučer oko 14 sati dobila je dojavu da uz zgradu Sveučilišta, na tlu u dijelu prema parku Kapetanski, leži mlađi muškarac. Policijski službenici na mjesto događaja u besvjesnom stanju pronašli su mlađu mušku osobu muškarca, potvrdio je jučer Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Muškarac  je već bio u teškom i po život opasnom stanju  te kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu.

Nije naodmet spomenuti da je jučer bio i pun mjesec, koji po nekim statistikama, utječe na pojavnost suicida. Bez obzira na razloge tog čina, jučer se na zadarskom sveučilištu dogodila velika tragedija.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o studentu francuskog jezika i filozofije. Bio je na 5. godini nastavničkog smjera i pokazao je veliki smisao za taj poziv. Osobito kod animacije  učenika. Jučer je viđen na Sveučilištu prije kobnog skoka.

Danas zakazana program obilježavanja 60. godišnjice  Odjela za francuski jezik  otkazana je zbog tragičnog događaja.