U hotelu Kolovare danas je održana 15. dodjela turističkih nagrada u tradicionalnoj akciji Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarskog lista.

Zadarska županija ove je godine zabilježila rekordnih 11,5 milijuna noćenja, a to se ne događa samo od sebe, naglasio je predsjednik TZ ZŽ-a župan Stipe Zrilić. Direktorica županijske Turističke zajednice Mihaela Kadija naglasila je važnost suradnje u svim segmentima. Direktor Zadarskog lista Neven Klarin naglasio je da je turizma filozofija života, a ne samo dio gospodarstva te da je "svrha medija, koji su nažalost u posljednje vrijeme krenuli u drugom smjeru, poticanje turizma."

Nagradu za instituciju dobio je Filmski ured Zadar za promidžbu Zadarske županije kao filmske destinacije te stvaranja uvjeta za razvoj filmskog turizma. Priznanje za komercijalni subjekt otišlo je D Marin Dalmacija zbog investicije u Beach Club Portus.

Županijska TZ dodijelila je nagradu Turističkoj zajednici Grada Zadra zbog kampanje tijekom izbora za Best European Destination. Nagradu je preuzeo direktor Ante Rados. Najboljim događajem proglašen je Advent u Zadru. Za uspješan blagdanski projekt priznanje je primio gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Nagradu za turistički proizvod dobili su "oci" turističkog proizvoda Winnetou - Marinu Marasoviću i Joli Petričević. Priznanje za agencije dodijeljeno je Iliriji Travel zbog razvoja programa posebnih interesa, posebice u ruralnom prostoru.

Posebne nagrade za razvoj turizma u specifičnim područjima dobili su: Mićanovi dvori, najkompletniji seoski turistički proizvod prema ocjeni UNDP te Olive Island Marina u Sutomišćici za unapređenje turizma na otocima.

Umirovljenim direktorima Turističkih zajednica Zvonku Šupi i Slavku Pernaru uručene su nagrade za pojedince zbog cjeloživotni doprinos razvoju turizma.