Tradicionalno druženje umirovljenih obrtnika u Udruženju obrtnika Zadar Udruženje obrtnika Zadar je u ponedjeljak povodom proslave Božića i nadolazećih blagdana, organiziralo tradicionalno druženje i ručak za umirovljene obrtnike osnivače pravnog prednika Udruženja obrtnika Zadar, kao i nekadašnje aktivne članove tijela Udruženja.

Predsjednik Udruženja Mladen Malta je na početku druženja poželio dobrodošlicu, a ujedno zahvalio na njihovom nekadašnjem doprinosu razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Napomenuo je kako ovdje prisutni nekadašnji obrtnici uvijek ističu kako je u samim počecima obrtništva bilo izuzetno teško biti obrtnik jer isti u društvu nisu uživali potporu, no isto tako nije ni danas obrtnicima lako uslijed prevelike regulacije poslovanja, poreznog preopterećenja i velikog broja konkurenata na otvorenom tržištu.

Među prisutnima su bili nekadašnji osnivači Udruženja, aktivni članovi tijela kao i određeni broj nedavno umirovljenih obrtnika, koje su također pozdravili i čestitali im nadolazeće blagdane Vinko Pavlović, podpredsjednik Udruženja, te Davor Hofman, najstariji član Upravnog odbora. Stjepan Knežević, podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, i Predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, istaknuo je kao bitno jedinstvo cjelokupnog komorskog sustava protiv svih administrativnih barijera koje ograničavaju razvoj obrtništva.

Na ovom sada već tradicionalnom druženju prisutni su razmijenili iskustva i uspomene iz razdoblja njihovog obrtničkog rada. Obzirom na odaziv i zadovoljstvo druženja, potvrđena je potreba za nastavkom organiziranja ovakvih susreta. Druženje je ujedno bilo prilika da se nekadašnji članovi informiraju o trenutnom stanju u obrtništvu i drugim aktualnostima u Udruženju obrtnika Zadar.