Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović primila je  jučer posade protupožarnih zrakoplova HRZ i PZO-a koji su sudjelovali u međunarodnoj humanitarnoj misiji gašenja šumskih požara u Državi Izrael.

Prijemu su prisustvovali i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

"Svim članovima posada protupožarnih zrakoplova, pripadnicama i pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji su sudjelovali u humanitarnoj misiji u Državi Izrael želim kao Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske srdačno čestitati na požrtvovnom angažmanu te zahvaliti na časnom predstavljanju naše domovine", rekla je Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović istaknuvši kako Oružane snage RH imaju razvijene sposobnosti i dostatnu tehničku i materijalnu potporu za provedbu netradicionalnih vojnih zadaća. Također, podsjetila je na sudjelovanje naše posade i u humanitarnim međunarodnim misijama gašenja požara ili tijekom poplava u Grčkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i Portugalu.

Vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je i veleposlanici Države Izrael u Republici Hrvatskoj na povjerenju koje je Država Izrael izrazila Republici Hrvatskoj pozvavši hrvatske pilote u humanitarnu misiju, a isto tako i na srdačnom prijemu naših pilota i članova posada te skrbi koju su im pružili tijekom njihova boravka u Izraelu.