Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u srijedu Zadarsku županiju, gdje je održao sastanak sa županom Stipom Zrilićem. 

Iako je njegov dolazak bio najavljen za 17,30 sati, Plenković je u zgradu Županije stigao oko 19 sati. Nakon polusatnog razgovora sa županom i pročelnicima, brojnim okupljenim novinarima je samo kratko naveo cilj i zaključke sastanka:

- Cilj ovih razgovora je da se osobno i neposrednom komunikacijom upoznam s ključnim prioritetima koji su na dnevnom redu županija, gradova i općina. Zadar i Zadarska županija su primjer kvalitetnog razvoja u proteklim godinama koji se očituje u smanjenju stope nezaposlenosti, odličnim rezultatima turističke sezone, snažnom ulogom malog i srednjeg poduzetništva, izuzetno kvalitetnom prometnom infrastrukturom - od cestovne, zračne do pomorske. Zadarska županija odličan je razvojni primjer i za druge krajeve Hrvatske, rekao je Plenković. 

Naglasio je da će Vlada nastojati uvažavati bitne ciljeve koje Zadarska županija ima na dnevnom redu. 

- Jedna od trajnih zadaća svih Ministarstava ove Vlade je ravnomjerni razvoj Hrvatske, naglasio je Plenković te dodao kako će se za otočane osnovati Uprava koja će voditi računa o njihovom razvoju u svim segmentima.

Župan Zrilić zahvalio je Plenkoviću na dolasku naglasivši da je prvi predsjednik Vlade kojeg je imao priliku ugostiti u zgradi Županije.

- Bez kvalitetne suradnje ne možemo razvijati naše razvojne projekte, kojih ima dosta u pripremi. Veseli činjenica da je premijer istaknuo kako će se nakon provedbe porezne reforme naći kompenzacijske mjere kojima bi lokalne samouprave zadržale visinu prihoda i mogle realizirati projekte, rekao je Zrilić.

Nakon kratkog obraćanja medijima, Plenković se uputio u Medulićevu ulicu na radnu sjednicu Županijskog odbora HDZ-a.