ZADAR- Na zadarskom Trgovačkom sudu jutros se s razlogom komentirala objava vijesti u Zadarskom listu da je Visoki trgovački sud donio izvršno rješenje kojim je priznato kako je Turisthotel oštećen za 19 milijuna kuna.

Toliko je, naime, odlukom Trgovačkog suda, pa ovrhom Općinskog suda, prebačeno na račun Invest Zadra. Protiv Turisthotela je pokrenut trgovački spor jer nisu htjeli tvrtki Invest Zadar platiti 7.5 milijuna za neizvršene radove u novim apartmanima TZ Zaton. Na Trgovačkm sudu u Zadru donesena je presuda u korist Invest Zadar na osnovu lažnog svjedočenje sudskog vještaka Zlatka Jurinića, što se ustanovilo u ponovljenom postupku na Općinskom sudu.
U Turisthotelu nisu sjedili skrštenih ruku već su sve prijavili USKOK-u i pokrenuli kazneni postupak koji je malo duže trajao i završio konačnom presudom na Visokom trgovačkom sudu.
- Mi smo oštećeni zahvaljujući ovakvom vođenom pravosudnom postupku. Tragično je kako štete na račun tvrtke, koja je dioničko društvo, ne bi ni bilo da su na Općinskom sudu uvažili našu žalbu da se odgodi izvršenje ovrhe dok se ne završi paralelni kazneni postupak. Ništa se ne bi dogodilo da je na Općinskom sudu uvaženo naše  zakonito traženje. A u slučaju da smo mi izgubili taj spor, onda bi ovrhom to bio veći iznos od ovih 19 milijuna kuna, koji nam se sudski trebaju vratiti, kazat će Frane Skoblar s dozom dubokog razočaranja u pravosuđe i pojedine suce.
On se s pravom pita tko i kada će im nadoknaditi enormnu štetu. Sve dosadašnje presude pobijene su najnovijim rješenjem VTS, pa je na Trgovačkom sudu u Zadru u veljači zakazano ponovno ročište po tužbi Turisthotela protiv Invest Zadar za račune bez pokrića u poslu kojeg su radili u njihov apartmanskom naselju prije 10 godina.
Ali, gle čuda! Nad Invest Zadrom u travnju ove godine otvoren je postupak predstečajne nagodbe, nedavno potvrđena na Trgovačkom sudu, a prije toga je upisan zabilježba na 46 milijuna kuna.
Invest Zadar je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu. Osnivači su jedna slovenska tvrtka, braća Boris i Siniša Krekić te Damir Škaro.
Turisthotel će, svjestan je direktor Skoblar, imati veliku borbu vraćanja svojih 19 milijuna, koliko je  prema rješenju VTS nepravednim odlukama  sudaca, ovršeno s računa te ugledne zadarske tvrtke.