Nakon jučerašnjeg spektakularnog otvaranja „Adventa u Zadru" kada je na tisuće Zadrana pohodilo Trg Petra Zoranića, Trg pet bunara i cijelu Kalelargu kao u ljetnoj špici, jučerašnji program ponovno je ponudio blagdanski šušur i obilje sjajne zabave. 

Drugu adventsku svijeću u 18 sati u crkvi sv. Šime zapalila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, a misu je uz nastup crkvenih zborova i sudjelovanje župa, zajednica i župnih zborova Relja, Stanovi i Bili brig - predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Od 20 sati ponovno na krcatom Trgu Petra Zoranića na svoje su došli svi ljubitelji kantautora Nene Belana koji je po tko zna koji put održao sjajan koncert! Pored prepoznatljivog Belanovog zvuka, Zadrani su uživali i u gastro ponudi na kućicama na kojima je bilo svega: fritula, slatkiša, kobasica, kuhanog vina, čaja s rumom, kave ... Opet su u điru punom Kalelargom šetača, roditelja s djecom i mladih bili i „Zimski vrtovi", kao i popularno klizalište na poznatoj lokaciji ispred Foruma.