Na zadarskoj ribarnici prošlog petka nije bilo puno ribe na štandovima, ali je bilo muških aktova  na kalendaru kojeg su snimili i javnosti predstavili iz KUD Bleke i Konji.

Enio Meštrović vođa KUD-a "Bleke i konji"  s Bokanjca za HTV je predstavio  dio originalnog kalendara: prva slika, zajednička, koja navješta radost 2017. godine. Dugi hladni prazni misec, pun razmišljanja, kemijanja kako preživit do veljače. Uspijemo nagovorit tijelo da počne radit tihim intenzitetom, tiho i precizno, iščekujući tople dane. Treći misec ili vjesnik proljeća. Mišalica za maltu je uvik bila vjesnik proljeća. Ja sam se oznojia, a hetero sam, ne znam kako vi žene.

Bleke i konji   pokazali su da se za kalendare skidaju samo žene. A da posao fotomodela nije lak, na svojoj koži  je iskusio i model mjeseca travnja.

- Vidite, bos kroz blato, i dok taj štil radi nema poziranja, gledaš gdje će te prasnuti nekakav kamenčić. U kalendaru me smeta zato što im se ne vidi muškost, triba se ono pravo vidjeti a oni pokrili kartom, šta. Trebali su do kraja? Do kraja. Ili išta ili ništa, nek se vidi muško, požalio se prvoaprilski model.

Iako se možda ne vidi sve, vidi se ono najvažnije - veliko srce. Prihodom od prodaje kalendara, kupit će se namirnice  za police zadarske socijalne samoposluge.