Jedna od najvećih potraga HGSS kojom na Velebitu kordinira Vinko Prižmić nije dala rezultate u traženju 81-godišnjeg Josipa Cindrića iz Bibinja. On je prije deset dan nestao na području Libinja nakon što je doveo sina na paragliding.
HGSS je u 17 sati objavio kako Potraga, na žalost, do sada nije dala nikakvih rezultata. U njoj je sudjelovalo 250 pripadnika HGSS-a, planinara i prijatelja obitelji nestalog iz Bibinja
Dio timova koji su završili sa pretragom zadanih sektora vraćaju se u bazu koja je u Starigradu, dok dio timova oko 17 sati još je tragao na terenu. Ukoliko se danas ne uspije pronaći nestala osoba, potraga se nastavlja i dalje.

Intenzivna potraga HGSS-a dovela je ljude na teren visoko motivirane, koji su tragali po zonama redoslijedom kako su voditelji potraga izglasali na sinoćnjem konsenzusu i vjerojatnosti pronalaska nestale osobe. Pretraživali su se i svi speleološki objekti i napušteni bunari. Sudjelovali su potražni psim, bespilotne letjelicae i drugi raspoloživi resursi. Do 13 sati pretraženo je oko 350 ha prostora.