Učenici osmih razreda Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra sa svojom mentoricom prof. Doris Kožul Car predstavili su se u sklopu Tjedna talijanske kuhinje sa svojom izložbom pod nazivom „ La pasta di Natale" ( „ Božićna tjestenina „).

Ideja je potaknuta željom za što kreativnijom nastavom talijanskog jezika od strane prof. Doris Kožul Car koju su učenici s veseljem prihvatili. Prva zamisao je bila bazirati se samo na tjesteninu i njezin nastanak. Ali učenici ponukani nadolazećim Božićnim blagdanima poželjeli su napraviti nešto još ljepše. Zamisao učenika je bila spojiti tjesteninu sa ugođajem Božića. Učenici su nabavili različite vrste tjestenina i uz pomoć školske zadruge Maraška koja djeluje u sklopu Osnovne škole Bartula Kašića sve ostalo što je bilo potrebno ( ljepilo, papir, sprejeve u boji i slično).
Na satovima talijanskog jezika tako su iz njihovim ruku nastajali razni simboli Božića. Anđeli, raznolike zvjezdice, krune, mašnice...Sve napravljeno od tjestenine!
Izrada je trajala tijekom mjeseca listopada otprilike šest školskih sati.
Tijekom izrade učenici su naučili nazive raznih vrsta tjestenine. Vrlo im je zanimljivo bilo upoznavanje s vrstama tjestenina koje su karakteristične za pojedine talijanske regije. Učenici su sami istraživali povijest tjestenine kroz stoljeća.