ZADAR- Prošlo je točno 10 mjeseci od kada je u uvali Jazine montirana brodska dizalica.
Kada će podići prvi brod iz mora, kako bi se preko ograde postavio na betonira prostor nekadašnjeg „škvera" kojeg je godinama držao SRD Zubatac.
To je pitanje koje se neprekidno postavlja ravnatelju Županijske lučke uprave Davoru Škiboli. Iako još nema konkretnog odgovora, Škibola je uvjeren kako će do pokretanja dizalice doći prije Božića.
- Kolica  za brodove napokon su završena, a sada se rade metalni profili, kako se brodovi ne bi kao do sada držali na drvenim „coketima", kazao nam je Škibola. Kada se i to isporuči Županijskoj lučkoj upravi, tada će dvojica dizaličara krenuti u posao. Jedan je iz SRD Zubatac a drugi iz Županijske lučke uprave koja će biti nositelj tog posla.
Kada će natječaj za koncesiju lučkog prostora koju želi ponovno dobiti Zubatac, još je teže pitanje za ravnatelja ŽLU, jer odgovor ovisi o državnim službama. - U postupku upisa u zemljišne knjige dobilo smo suglasnost od DUDI-ja, trebamo studiju opravdanosti, parcelacijski projekt. Sve to ide u smjeru da to bude javno, opće dobro, ističe Škibola. Njemu ne smeta što se u prostoru kojim gospodari Županijska lučka uprava i dalje nalazi kućica kojoj je vlasnik SRD Zubatac.
Na njihovoj mrežnoj stranici i dalje se nudi usluga škvera uz 40 posto popusta za članove. Koliko će iznositi usluga dizalice Županijske lučke uprave, još je rano govoriti.

U kupnju dizalice je uložen proračunski novac koji bi trebalo početi  vraćati ali i zarađivati.