Županijska lučka uprava nositelj je investicija u lučku infrastrukturu u vrijednosti od 22 milijuna kuna. Već početkom iduće godine planiraju su i počet će se s radovima na projektima za koje je procijenjena vrijednost oko 7 milijuna kuna.
Početkom studenog započeli su radovi na prvom dijelu prve faze rekonstrukcije obalnog zida luke Petrčane. Procjena troškova cijele prve faze vrijedna je 11,5 milijuna kuna, obuhvaća rekonstrukciju više od 180 metara obalnog zida, južni lukobran dužine 51,5 metar te pješački plato sa sanitarijama. Projekt je zajednički sufinanciran iz sredstava Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Grada Zadra te Županijske lučke uprave Zadar kao nositelja projekta.
Predviđeno trajanje izvođenja radova je 180 kalendarskih dana, izvođač radova je tvrtka Minigradnja d.o.o. iz Vodica, dok stručni nadzor nad izvođenjem radova provodi Viafactum d.o.o. iz Biograda. Vrijednost ugovorenih radova s izvoditeljem iznosi 4.202.853,75 kn.
Do kraja ove godine planira se završiti izgradnje trajektne luke Tkon. Ugovorena vrijednost radova je 12.7 milijuna kuna. Započelo se i sa sanacije lukobrana u Neviđanima što će koštati tri milijuna kuna. Dio novca osigurala je i općina Pašman, dok su ostatak investicije podijelili Županijska lučka uprava i Ministarstvo pomorstva.. U rujnu se počelo s radovima na sanaciji operativnog gata u luci Draženica. Vrijednost radova iznosi 720.631,70 kn bez PDV-a, predviđeno trajanje radova je 60 kalendarskih dana, a izvođač radova je tvrtka TEHMA d.o.o. iz Zadra. Nakon završetka radova, operativni gat u luci Draženica biti će zaštićen od mogućeg urušavanja, pa će operativni gat opet biti u funkciji za ukrcaj i iskrcaj putnika i tereta.

Iz ŽLU poslali su nam podatke o projektima koji su u planu:
5. Projekt izgradnje komunalnog dijela luke Pag
Procijenjena vrijednost radova - 3.794.200 kuna + PDV
Planirano vrijeme početka radova - po ishođenju potrebnih dozvola

6. Projekt sanacije gata u luci Žman
Procijenjena vrijednost radova - 822.680 kuna
Planirano vrijeme početka radova - siječanj-veljača 2017.

7. Projekt sanacije gata u Malom Ižu
Procijenjena vrijednost radova - cca 100.000 kuna
Planirano vrijeme početka radova - siječanj 2017.

8. Projekt sanacije obalnog zida u Malom Ižu
Procijenjena vrijednost radova - cca 100.000,00 kn
planirano vrijeme početka radova - veljača 2017.