Nakon više od dvije i pol godine trajanja projekta, danas je u Arsenalu održava završna konferencija HERA-e. 

U njemu je sudjelovalo 19 partnera iz 8 različitih država (Hrvatska, Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija i Grčka), čiji su predstavnici danas dobili certifikate. Udio Zadarske Županije iznosio je 830.817,14 eura od čega je 85%, sufinancirala EU.

- Zadarska je županija imala tešku i odgovornu zadaću vodećeg partnera. Mislim da je uspjeh HERA-e dokaz koliko se naše ulaganje u kadar isplatilo. Često ističem kako su naše najveće bogatstvo ljudi, a ovaj projekt to je i dokazao, istaknuo je župan Stipe Zrilić važnost kulturne baštine u turizmu. 

Kulturno povijesne zadarske lokalitete, koje su obnovljene kroz HERA-u, predstavio je voditelj projekta Lovro Jurišić. Riječ je o vratima sv. Krševana (Morska vrata) te prolazu cara Augusta, a još su u tijeku radovi na obnovi Malog Arsenala, koji će postati multimedijalni posjetiteljski centar.

- Na područjima kulture i turizma prepoznati su određeni rizici i nedostaci. Stoga je kroz HERA-u za specifičan cilj postavljen razvoj zajedničke prekogranične platforme unutar jadranskog područja za promicanje turizma koji se temelji na zajedničkoj kulturnoj baštini, poručio je Zrilić, kojem je kao predstavniku vodećeg partnera uručen certifikat.

Fotogaleriju svečane konferencije pogledajte u nastavku.