Članovi Udruge veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije mjesec su dana prikupljali potrepštine koje su danas uručili zadarskoj Socijalnoj samoposlugi. 

Na pitanje tko im se sve odazvao humanitarnoj akciji, predsjednik Udruge Josip Adžić odgovorio je - a tko nije. 

- Od članova udruge, trgovačkih lanaca, ugostiteljskih objekata do običnih ljudi - svi su uključili i jako smo zadovoljni odazivom, poručio je Adžić pokraj brojnih potrepština i namirnica koje su vrijedni volonteri unijeli i napunili police Socijalne samoposluge.

Ovo nije prva, a ni zadnja humanitarna akcija Udruge veterana vojne policije. Već je pokrenuta nova, u kojoj zajedno s Udrugom Žene u Domovinskom ratu skupljaju krafne i kroštule kojima će uoči Božića razveseliti pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan. Svatko tko želi sudjelovati može se javiti na stranici Udruge.

- Kao što su bili humani bili u ratu, tako su pokazali svoju humanost i u miru. Veliko im hvala na tome, poručio je idejni inicijator osnivanja Socijalne samoposluge Igor Blaslov te dodao kako police socijalne samoposluge nikad nisu bile prazne zahvaljujući Caritasu, Gradu Zadru i svim ljudima dobre volje.

Donacije za potrebite u Samostanu sv. Frane primaju se svaki dan, a svi oni kojima je pomoć potrebna, mogu se u samoposluzi, jednom mjesečno, besplatno opskrbiti osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.