U četvrtak se, na Dan grada Zadra, već tradicionalno na prostoru javnog parkirališta u Ulici Vladimira Papafave otvara klizalište Forum, koje je ove godine postalo Ledeni park. Najavljeno je to na nedavno održanom predstavljanju programa Adventa u Zadru. 

No, iako se otvara sutra javnosti još nije poznato tko će ga voditi. Iako smo prije osam dana na adresu gradske uprave poslali to pitanje, dan prije otvorenja još nismo dobili odgovor. 

Navedeni postupak javne nabave za montažu, opremanje, organizaciju rada i upravljanje mobilnim klizalištem završio je prije mjesec dana. Vrijednost nabave iznosila je 120 tisuća kuna, a kriterij za odabir bila je najniža cijena. 

Dosadašnji izvođači riječka tvrtka Arctic d.o.o oprostili se od Zadrana na Facebook stranici klizališta. 

- Nažalost, moramo vas obavijestiti da je Grad Zadar nakon uspješne četverogodišnje suradnje sa našom tvrtkom Arctic d.o.o. ove godine odabrao drugog izvođača za postavljanje i upravljanje klizalištem na Forumu. Proteklih smo se godina trudili osluškivati vaše želje te ih kombinirati sa našim iskustvom, sve sa ciljem da vama, našim klizačima i svim posjetiteljima klizališta Forum, u ovim zimskim mjesecima stvorimo ugodnu atmosferu i u centru grada priredimo zabavne sadržaje kakve Zadar i Zadrani zaslužuju. Nadamo se da će novi izvođač, koristeći naša iskustva prethodnih godina, te idejna rješenja i nadogradnju koju smo Vam pripremali za ovu godinu, nastaviti našim putem i prirediti vam događaj na visokoj razini koja će ispuniti vaša očekivanja.

Tko god bio izvođač, zimske radosti na ledu Zadrane i ove godine ne smiju koštati više od 30 kuna za sat klizanja.