Prvi put se danas  dogodio presedan da  nije usvojen  dnevni red sjednice Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici trebali izglasati prijedloge kanidata za javna priznanja Grada Zadra. 

Oporbeni vijećnici bili su suzdržani, a vladajući nisu imali dovoljan broj glasova. U samoj raspravi oko dnevnog reda, oporba je osporavala obavijest o dodjeli Grba gradonačelnika. Među predloženim dobitnicima, sporno im je ime Snježane Jurinić, pomoćnice pročelnika za sport te predsjednice Sportske zajednice Grada Zadra. 

SDP-ov gradski vijećnik Antun Novoselović kazao je kako ona ne bi trebala biti zaslužna jer je gradska zaposlenica i samo radi svoj posao. 

- No, zaslužna je za neposredno izvlačenje  30-tak miljuna  kunaiz gradske blagajne, koje je transferirano u NK Zadar,  a zna se gdje je taj novac završio, kazao je Novoselović. 

Predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega na sat vremena prekinuo je sjednicu, na kojoj nisu bili prisutni gradonačelnik Božidar Kalmeta ni njegov zamjenik Zvonimir Vrančić. Informaciju o razlozima izostanka sa sjednice, Kolega nije dobio. Sjednici je prisustvovala bivša pročelnica Grozdana Perić, ovaj put u ulozi saborske zastupnice.

Nakon stanke na sjednicu je stigao i Reno Sinovčić koji je izostao s početka sjednice.