Općinski sud u Zadru po sutkinji Katji Morić Arambašić donio je nepravomoćnu presudu protiv Opće bolnice Zadar, kojoj se nalaže da K.Z i Ž.Z. uplati iznos od ukupno 290 tisuća kuna za naknadu štete zbog smrti bliske osobe.

Bračni par je prije šest godina podnio tužbu protiv zadarske bolnice jer su zbog pogreške od strane djelatnika bolnice, odnosno grubog propusta i nemara, ostali bez djeteta.

Naime, tužiteljica je na dan termina za porod zaprimljena u rodilište zadarske bolnice gdje je, nakon što je obavila sve pripreme, priključena na CT očekivala normalan porod. Međutim, zbog zatajenja rada srca djeteta obavljen je carski rez nakon kojega je unatoč postupku reanimacije konstatirana smrt djeteta. 

Kao dokaz da je do smrti došlo uslijed grubog nemara, odnosno propusta na strani djelatnika bolnice, tužitelji navode činjenicu da je u vrijeme dok je bila priključena na CT došlo do gašenja uređaja i to u dva navrata. Također, dodaju da je zatajenje rada srca djeteta otkriveno tek nakon 15 minuta, a što, uzimajući u obzir da je tužiteljica bila pod nazorom, nije normalno i predstavlja grubi propust i nemarnost bolnice. 

U tužbi su istaknuli kako djelatnici nisu pružili tužiteljici nikakvu pažnju, odnosno nisu poduzeli ništa čime bi spriječili da dođe do smrti djeteta, kao što nisu pravilno i redovito kontrolirali njezino stanje i stanje djeteta dok su se nalazili pod njihovim nadzorom. Sama trudnoća od početka pa do poroda protekla je u redu i bez ikakvih poteškoća. Nažalost, zbog nemara djelatnika bolnice imala je tužan kraj.