U hotelu „Bastion" u Zadru HSP Ante Starčević predstavio je danas nova stranačka pojačanja.

U ime potpisnika više od 100 stranačkih zamolnica predstavljeni su Ivan Plazina u ime zadarskog HKDU-a , zadarska učiteljica Dijana Štura kao koordinatorica zadarskog Kluba žena starčevićanki, Matija Ušljebrk koji je ujedno imenovan za koordinatora Kluba mladih starčevićanaca Zadra te Mihael Vidaković kao predstavnik zadarskih gospodarstvenika.

- Jesen je vrijeme kada se prisjećamo slavnih događanja ratnih devedesetih godina , ali i onih tragičnih. Vukovar i Škabrnja bili su i ostali simboli otpora srpsko-četničkoj agresiji. Sve što činimo, činimo iz razloga da očuvamo istinu od zaborava, kako bismo očuvali vrijednosti proistekle iz obrambenog i poštenog Domovinskog rata. Upravo njihova žrtva je naš motiv da ne odustanemo od politike, te se nalazimo na putu da uredimo Hrvatsku onakvom kakvom su je oni sanjali , poručio je u uvodu glavni tajnik stranke Pero Ćorić, tajnik stranke čije se vodstvo nalazi se u radnom posjetu Dalmaciji koji će završiti u petak kada će se u „Koloni sjećanja" pokloniti žrtvi Škabrnje.

Nakon burnih događanja i raskola u stranci tijekom proteklih mjeseci, Ćorić je najavio "povratak u utakmicu" i prvotni cilj, a to je ustrojavanje stranke na svim razinama. Osvrnuo se i na djelovanje bivšeg zamjenika predsjednika HSP AS i sadašnjeg predsjednika MODES-a Rudolfa Dvorskog. 

- On je jedan od primjera osobe koja nije dorasla velikim ambicijama koje je izrazila. Bio je sam na zavodu za zapošljavanje, prihvatio sam ga u stranku. No, on je loš sljedbenik i nikakav vođa. Uvijek se zapitam za mentalno stanje osobe koja slijedi takvog čovjeka. I on je svjestan da neće imati nikakav politički utjecaj u Zadarskoj županiji, rekao je Ćorić.

Planove stranke predstavili su i Mate Lukić zamjenik glavnog tajnika HSP AS i koordinator HSP AS za grad Zadar, Vladimir Kovačević dipl.ing., član predsjedništva stranke HSP AS i predsjednik općinskog vijeća Općine Ražanac , te Dalibor Barešić, član predsjedništva stranke HSP AS i predsjednik ŽV HSP AS ZDŽ.

- HSP AS igra i igrat će važnu političku ulogu. Svepravaško okupljanje pod našim okriljem i zajednički izlazak svih pravaških, domoljubnih i desnih političkih snaga na opće lokalne izbore koji nam predstoji sljedeće godine naš su prioritet. Odlazak HDZ-a u lijevo te njihova prešutna potpora ulasku velikosrpskih i četničkih snaga u EPP otvaraju ogroman politički prostor koji smo mi dočekali spremni i znati ćemo iskoristiti, rekao je završno Hrvoje Niče predsjednik HSP AS.