Stečajni upravitelj Branko Morić podnio je Trgovačkom sudu u Zadru izvješće o tijeku stečajnog postupka nad zadarskom građevinskom tvrtkom Ploter. 

Do prodaje nekretnina još nije došlo jer je procjena vrijednosti bila u izradi i nije se mogla izvršiti dok nije stiglo rješenje o legalizaciji objekata izgrađevih na zemljištu u vlasništvu Plotera. 

Sve nekretnine Plotera pod založnim su pravom Privredne banke Zagreb za iznos od 3 milijuna kuna. Knjigovodstvena vrijednost nekretnina iznosi 7 milijuna, dok je procjena sudskog vještaka 4,6 milijuna kuna.

Unatoč hipoteci, stečajni upravitelj Branko Morić predložio je prodaju nekretnina, koja će odviti putem elektroničke dražbe. Postoje i zalihe građevinskog materijala, stare opreme i alata u vrijednosti od gotovo 500 tisuća kuna, no za njih nema zainteresiranih kupaca.

Morić je evidentirao i stanje 16 sudskih postupaka koji se uglavnom vode protiv Plotera, dok je u nekoliko slučajeva Ploter taj koji je putem suda pokušao naplatiti svoja potraživanja. Jedan od tih slučajeva je i tužba Jedriličarskog kluba Usko protiv Plotera, koji je 2009. godine izgradio jedriličarski dom i za to tražio dodatnih milijun kuna. Dugotrajni sudski spor na Trgovačom sudu završio je presudom donesenom prije dvije godine na koju je uložena žalba visokog Trgovačkog suda. Stečajni upravitelj preporučio je da se s ovim postupkom nastavi.