ZADAR- Kneževa palača biti će otvorena početkom veljače, a ne krajem ove godine kako se najavljivalo u javnosti.
Nakon obnove, završeno je i opremanje zgrade, slijedi testiranje instalacija a potom i tehnički pregled da bi se izdala uporabna dozvola i počelo useljenje, navodi pročelnik i koordinator tog EU projekta Šime Erlić. Kako sada izgleda unutrašnjost Kneževe palače, ne može se otkriti prije samog otvorenja, izričit je pročelnik.
Što će sve biti u Kneževoj palači koja je prije granatiranja 1991. godine bila zadarski hram glazbene i plesne kulture?.
U suvremenom konceptu središnje mjesto pripast će likovnoj kulturi.
U prizemlju je ostakljeni atrij s bunarom koji će se moći koristi za društvena zbivanja pa i manje koncerte. Uz dvor Kneževe će biti izložbeni prostor ( gdje su bile i „krletke"), stalni postav pomorske zbirke, suvenirnica i info pult.
Na katu središnje mjesto zauzima Koncertna dvorana, a uz nju su dvorane u koje će useliti Muzej Grada. Na katu će biti i multimedijala dvorana za različite namjene, kao i tzv. ophod s 14 ekrana na kojima će posjetitelji moći upoznati prošlost Zadra u više segmenata.
Oprema je vrhunska i moderna, a zastori su umjetnička djela koja je izradila zagrebačka dizajnerica Branka Donassy. Zadarska publika moći će u Koncertnoj dvorani pratiti i opere iz Metroplitana u New Yorku.