U protekla tri mjeseca kupci diljem Zadarske županije otvorenog su se srca odazvali akciji trgovine Sonik te prikupili 71 112,44 kuna za posjete Crvenih nosova klaunovadoktora, koji su i danas nasmijali male pacijente zadarske bolnice. 

Tvrtka Sonik pridružila se kupcima sa 10 tisuća kuna, a zahvaljujući prikupljenim sredstvima klaunovidoktori posjećivat će zadarsku bolnicu kroz čitavu 2017. godinu.

- Htio bih se zahvaliti našim kupcima na njihovim donacijama kroz kupnju crvenih nosića, ali i Sonikovim djelatnicima na angažmanu u ovoj divnoj akciji. Akcija je premašila sva naša očekivanja, a Sonik ovdje ne misli stati i već sada planiramo nove akcije i donacije diljem Zadarske županije jer lijepo je činiti dobro, istaknuo je Marin Bakotić, voditelj marketinga tvrtke Sonik. 

Crvene nosove klaunovadoktora čini umjetnici posebno educirani za rad u bolnici. U Hrvatskoj trenutno djeluje njih 20, koji su u šest godina djelovanja donijeli osmijeh na lice više od 67 tisuća djece i nemoćnih. 

- Ta radost i igra koju klaunovidoktori donose u bolnice, primarna je potrebna djeteta. Roditelji nam često da im to daje snagu jer vide svoje dijete sretno. To je omogućila ova zajednička akcija koja je pokazala veliko srce građana Zadarske županija, navela je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova klaunovadoktora, te istaknula kako je zadarska bolnica jedan od glavnih pokretača ideje humanizacije bolničkog liječenja.

Što za djecu i njihove roditelje znači ova akcija, istaknula je Marija Ljubičić, glavna sestra Odjela za pedijatriju zadarske Opće bolnice.

- Vrlo je bitno stvoriti okruženje u kojem će se djeca osjećati osjećati ugodno i spontano, a ovakvi posjeti ujedno otvaraju i mogućnost terapijskog djelovanja. Odvlačenje pažnje od neugodnih i bolnih procedura doprinosi lakšem i bržem ozdravljenju. Kad nam djeca kažu da ne bi išli kući jer im je tu lijepo i zabavno, unatoč svemu ružnom što se događa, onda možete reći da ste postigli značaj uspjeh.

Koliku doborobit mogu donijeti svjedoči i izjava mame Sanje koja je u bolnici srela „dr. Iskricu" i dr. Nadjimira Dobrića:

- Zahvaljujući vama mojoj je kćeri bolnica ostala u dobrom sjećanju i imamo lijepe uspomene na te dane.