Listopad je mjesec u kojemu se na poseban način želimo zahvaliti na svim plodovima zemlje.
Vjeroučiteljica Lenka Radić, u suradnji s učiteljicama razredne nastave i ove je godine organizirala svečani program u kojemu su sudjelovali učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda.

Učenici su se okupili u maloj školskoj dvorani i izrekli svoje zahvale za plodove zemlje. Folklorna skupina Donatići plesom nas je uvela u obilježavanje Dana kruha.

Uslijedili su brojni nastupi učenica i učenika koji su zajedno sa svojim učiteljicama marljivo pripremali svoje izvedbe. Svečani program bio je ispunjen pjesmom, plesom, igrokazom, ali i njihovim samostalnim proznim radovima o kruhu. Poruka cijele priredbe bila je da budemo jedni drugima dobri kao kruh.

Izreku je pojasnio i fra Bojan Rizvan, a zatim blagoslovio sve krušne proizvode koje su učenici donijeli na svečanost, a pripremali su ih kod kuće uz pomoć svojih roditelja, djedova i baka.

Svečani program završio je zajedničkom molitvom Nebeskome Ocu, a učenici su se radosno uputili u svoje učionice kako bi blagovali pripremljene krušne proizvode.