Jučer je v.d. predsjednik HČSP-a Davor Trbuha imenovao Slobodana Devića za povjerenika stranke za Zadarsku županiju. Dević je također opunomoćen za vršenje pregovora za nadolazeće lokalne izbore, te za sklapanje koalicija s srodnim političkim strankama.

Slobodan Dević je rođen u Zadru 1961., a nakon završetka školovanja radio je kao šef transporta u Plodinama, a kasnije na radnom mjestu u Jugoliniji. Privatni je poduzetnik, direktor braniteljske zadruge, oženjen i ima troje djece.

Sudionik je Domovinskog rata od 13.07.1991., a u HV-u je bio na raznim dužnostima sve do 2002. kada je umirovljen s mjesta dozapovjednika bojne. Nositelj je četiri visoka odličja, a među njima i odličja Red Nikole Šubića Zrinskog za hrabrost.

Obnašao je visoke dužnosti u HČSP-u, dva mandata je bio predsjednik Županijskoga vijeća, a trenutno je i član Glavnog stana u drugom mandatu.

Ovim imenovanjem HČSP započinje pripreme za lokalne izbore u Zadarskoj županiji gdje očekujemo jako dobre rezultate, javljaju iz stranke.