Pet mjeseci nakon što je zaprimio prijedlog FINA-e, Trgovački sud u Zadru, po sutkinji Ardeni Bajlo, otvorio je stečajni postupak nad dužnikom VOX d.o.o. za djelatnost televizije. 

Tome je prethodilo izvješće privremenog stečajnog upravitelja Nikole Kruljaca u kojom stoje podaci FINA-e prema kojima je tvrtka 3. listopada imala dugove od 6,6 milijuna kuna u razdoblju od 871 dana. Podsjetimo, Vijeće za elektronske medije televiziji je u rujnu trajno oduzelo koncesiju.

U izvještaju Kruljac tvrdi kako je u ragovoru s osnivačem i bivšim zakonskim zastupnikom Renom Sinovčićem obaviješten da se dugotrajna imovina sastoji od automobila, kamera, oprema za snimanje i ostalog uredskog materijala. Za materijalnu imovinu u pripremi navodi da se radi o ulaganjima na objektu u vlasništvu druge osobe u čijim su prostorima u najmu. Uvidom u povijesni izvadak društvo se vodilo kao VOX Centar, nad kojim je također u tijeku postupak na Trgovačkim sudom.

Podsjetimo, privremeni stečajni upravitelj za VOX Centar Branko Morić nedavno je predložio otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom, čiji je vlasnik postao Dalibor Zebić, jedan od optuženih u aferi Ribar. 

Morić je utvrdio da je ta tvrtka prezadužena i nesposobna za plaćanje, a da nema materijalne niti financijske imovine, ali ima dugove u iznosu od 2.364.291,76 kuna (podaci FINA-e, na dan 1.9.2015.) Jedina imovina, koju tvrtka posjeduje čini 100-postotni temeljni kapital, je nedovršena poslovna građevina u kojoj je trebalo biti medijsko carstvo Rena Sinovčića. Vrijednost te zgrade i zemljišta je 22 milijuna kuna. 

Međutim, na toj je imovinu upisano založno pravo Hypo Alpe Adria bank Internacional  sa sjedištem u Klagenfurtu te Porezne uprave: 735 tisuća ispostavi u Zadru, a milijun kuna područnom uredu Dalmacije u Splitu. Privremeni stečajni upravitelj je dobio od nadležnih informaciju kako se za prodaju te zgrade vode pregovori sa strateškim partnerima. Tko će je i kada prodati, to neće biti predmet stečajnog postupka koji bi trebao koštati 31 tisuću kuna. No, za plaćanje tog iznosa Vox Centar nema ni kune, evidentirano je u sudskom rješenju. Na Trgovačkom sudu doneseno je rješenje kako će nagrada privremenom stečajnom upravitelju Moriću iznositi 3000 kuna. On je predložio da sud pozove osobe koje imaju pravni interes za provedbom stečajnog postupka na predujmljivanje potrebnog iznosa.