Stari novi ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorio je najveći hrvatski nautički sajam Biograd Boat Show. Na svečanosti kojom je biogradski sajam postao punoljetan bio je i Jakov Kitarović, suprug hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. On je veliki prijatelj Davida Tudorovića, suvlasnika Ilirije, koja je kako je to rekao direktor Goran Ražnjević, pionir nautičkog turizma, generator razvoja Biograda i jedna od 15 najvećih turističkih kuća u Hrvatskoj.

Na svečano otvaranje sajma bili su veleposlanica Australije i veleposlanik Poljske, iz koje su drugu godinu za radom dva izlagača na sajmu u Biogradu.
Na sajmu će se predstaviti rekordnih 300 izlagača s preko 300 izloženih plovila, održat će se 40 premijera te pet regata. Ministar Butković, koji je krajem prošle godine dodijelio priznanje Iliriji za promicanje nautike kroz sajam BBS, istaknuo je kako je iza nas uspješna nautička sezona.- Tijekom ove godine charte tvrtke, koja upravljaju najvećom flotom od četiri tisuće plovila, kupile su 248 novih brodova u vrijednosti od 75 milijuna eura, naveo je ministra kao i podatak kako su Lučke uprave  uložile ove godine 40 milijuna kuna u lučku infrastrukturu.
Da je Hrvatska postala nautički raj, prepoznat u svijetu, potvrdio je Milan Šangulin, direktor sajma, istaknuvši kako je kriza u ovoj "branši" završena. On je ispričao svoja iskustva koja pokazuje kako se na međunarodnim nautičkim skupovima o Hrvatskoj priča na velika zvona. Ne trebaš više objašnjavati gdje je Hrvatska, a niti gdje je Biograd, kazao je Šangulin. Nautika je svjetski trend. Na žalost Hrvati u njemu manje sudjeluje.- Zašto ne bi Hrvati proveli godišnji odmor na brodu. To nije skuplje nego li skijanje na koje samo u jednom tjednu u Austriju i Italiju odlazi 200 tisuća Hrvata, ukazao je direktor nautičkog sajma unutra kojeg postoji Biograd charter show. Čak 270 nautičara, sudionika regate od 22 milje koja završava u Biogradu, imat će svoju feštu u petak s muzikom uživo. Vrhunac zabave, koje kao i obično neće nedostajati na biogradskom sajmu, bit će u subotu kada će koncert u najvećem šatoru imati splitski TBF.
Biograd Boat show obećava dobro vrijeme i nudi raznolik program zbivanja. Na njemu se ima što i vidjeti. Od različitih vrsta plovila, usluga, opreme, i svaga što je namijenjeno plovidbi, ribarenju i uživanju na moru. Od vesla do polupodmornice. Na sajmu smo vidjeli i dvojicu splitskih olimpijaca u klasi Finn, jedriličara Karla Kureta i Ivana Kljakovića Gašpića koji svojim imenom i iskustvom nude brodove i opremu