Učenici Osnovne škole Zadarski otoci krenuli su s provedbom projekta „Deset dana bez ekrana" - od danas će kreativnije pokušati koristiti svoje slobodno vrijeme. Uz podršku svojih roditelja i učiteljica u CINAZ-ov projekt uključili su se učenici 4.A, 4. D i 4.E.

Projekt „Deset dana bez ekrana" počeo je i ove školske godine. Učenici tri četvrta razreda Osnovne škole Zadarski otoci, 4.A, 4D i 4.E uz podršku svojih roditelja i učiteljica su odlučili prihvatititi desetodnevni izazov apstinencije i selektivnog korištenja ekrana. Sveukupno 51 učenik je danas krenuo s provedbom projekta u svojim domovima, javljaju iz udruge CINAZ.

Udruga Cinaz od 2008. godine provodi ovaj nacionalno prepoznatljiv projekt u osnovnim školama diljem Zadarske županije i Hrvatske. Cilj projekta je smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja. Kao takav, projekt se uklapa i u ciljeve Građanskog odgoja.

Udruga CINAZ poziva sve škole zainteresirane za provedbu projekta u ovoj školskoj godini da se jave na: [email protected]

Više o projektu se može pronaći ovdje.

 

 

 


View on YouTube