Gradska knjižnica u Zadru čiji je prostor u Kneževoj palači bombardiran 4. listopada 1991. godina obilježila je jučer svoj dan te 10.godišnjicu Bibliobusa kojim se knjige razvoze do čitatelja diljem županije.
Proslava je organizirana u predvorju knjižnice. U ulozi domaćina je bila nova ravnateljica Doroteja Kamber Kontić, koja je kazala kako imaju ideja i volje i za nove sadržaje
- U budućnosti želimo mobilnu računalnu učionicu, tiskanje slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu, eko radionice za učenike, program malih znanstvenika, program robotike.
Kao i svake godine dodijeljena su i priznanja i nagrade za Najčitatelje 2016. godine. Na Dječjem odjelu to je je 12-godišnji Mihael Banić, na Odjelu za odrasle najčitatelji su Ljubica Ilić. Ona je članica od 2001. godine, a od tada je pročitala preko 1770 knjiga.
U istoj je kategoriji i Mladen Dunatov . Priznanja su primile i blog komentatorice Mia Maraš i Marta Zrilić. U Ogranku Arbanasi najčitateljica je Lucia Sarić, u Ogranku Crno Anamarija Bajlo, u Ogranku Bili brig Marcelo Božajić, u Ogranku Ploča Iva Pavić-Grginović, itd. Najčitatelj iz prvog bibliobusa, koji ima 64 postaje u zadarskom zaleđu je Jurica Jurlina, a u drugom bibliobusu najviše knjige uzima Azijada Pekić.