Točnije prije 50 godina ovdje, gdje je sada Lovre, otvorili smo agenciju Kvarner Express.

Bio je to zadarski prozor u svijet, podsjetio je zadarske novinare Rudo Ero Galić, doajen zadarskog turizma. Sjetit će se tog kultnog mjesta na Trgu i sredovječni Zadrani. U Kvarneru su se jutros okupljali viđeni građani prijeratnog Zadra, a navečer je bio mjesto okupljanja mladih.
Ero Galić se osobno u toj agenciji zadržao četiri godine, nakon čega prelazi u ugostiteljsko poduzeće Jedinstvo koje je 1971. godine preimenovano u Jaderu. Ono čega se 78-godišnjak najradije sjeća u svojoj bogatoj turističkoj karijeri jeste desetogodišnje vođenja  hotelskog kompleksa Punta Skale,  izgrađenog 1972. godine na najvrjednijem dijelu priobalja. Tamo je otvoren prvi hotel za nudiste u Dalmaciji i bilo je to zlatno doba zadarskog turizma.
U caffe baru Lovre danas je održana konferencija za novinare u povodu Svjetskog dana turizma, ali nitko od sudionika iz Turističke zajednice Grada nije se sjetio da je s tog mjesta krenuo zadarski turizam prema vani. Osim Ere Galića koji je počasni član Vijeća TZ Grada.