Tomislav Karamarko, donedavni prvi potpredsjednik Vlade i bivši predsjednik HDZ-a, u rano proljeće ove godine i u vrijeme svoje tada još uvijek snažne političke moći, gotovo u potpunoj tajnosti ušetao se u jednu izuzetno atraktivnu nekretninu u Zadru, ekskluzivno doznaje Nacional.

Ta dosad posve nepoznata epizoda iz kratkog Karamarkova mandata na vlasti mogla bi poslužiti za ponovno propitivanje porijekla Karamarkove imovine, njegova načina ponašanja, a po nekima i zato da se još jednom otvori pitanje kako se trošio novac od zagonetnih ruskih donacija danih HDZ-u - ili kako se naprosto u HDZ-u trguje utjecajem.

Izvor upućen u ta zbivanja tvrdi da je Karamarko u to vrijeme u pratnji službenog osiguranja doputovao u Zadar, na gradilište na Obali kneza Trpimira (Uvala Dražanica).

- Ponašao se kao vlasnik stana. Prije nego što je ušao na gradilište, pripadnici njegova službenog osiguranja udaljili su otamo prisutne radnike. Tek potom Karamarko se ušetao na lokaciju gdje bi se trebao nalaziti stan koji se vodi pod oznakom G5. Uz njega je bilo četvero do petero osoba. Karamarko je potom govorio kakve keramičke pločice želi u pojedinim prostorijama. Prisutnima, očito osobama od povjerenja, ostavio je dojam kao da je nedvojbeno budući, ako ne već i tada pravi vlasnik te nekretnine, ispričao je Nacionalov izvor.