Mala fontana koja povezuje gornji i donji platoa Poljane Ivana Pavla II. sramota je ovog dijela grada, mišljenja je naš čitatelj čiji dopis poslan na adresu naše redakcije objavljujemo u cijelosti.

- Da lijepo uređenu Poljanu Pape Ivana Pavla II na Forumu, arhitekta Ante Uglešića nagrđuje zgrada Rašica ili tzv. Tankerova zgrada, svima je u Zadru odavno jasno.

Po mom sudu Rašica je ovom zgradom nanio neprocjenjivu štetu povijesnoj jezgri Zadra. Današnji izgled ove zgrade smatram velikom sramotom grada, iako bi se voljom njezinih vlasnika (stanara) i voljom gradske vlasti šteta mogla donekle sanirati (uređenje fasade, krov od kupa kanalica, što se radi u drugim turističkim državama itd).

Drugom sramotom ovog djela grada (Foruma) smatram stanje male fontane koja povezuje gornji i donji plato Poljane Pape Ivana Pavla II. iz čijeg se korita već šest godina (od 1910.) preljeva voda ili voda izbija kroz kamene spojeve fontane. Dakako da je voda u potpunosti uništila podlogu oko fontane.

Zadnjih je dana na platou iznad te fontane bilo dosta živo. Djeca i stariji igrali su košarku u okviru dječjeg košarkaškog turnira i to je za svaku pohvalu. Igralištu su prilazili mnogi Zadrani, ali i stranci (osobito iz pravca rive) koji su morali u širokom luku zaobilaziti golemu baru koja okružuje ovu malu simpatičnu fontanicu. Lijepa je to razglednica za turiste, nema što! Mislim da fontani konačno treba temeljit remont, da se ne sramotimo.