ZADAR- Zagrebačku tvrtku "Projektiranje, Građenje, Promet" d.o.o. (P.G.P.), pobijedila je na natječaju za sanaciju kukobrana u Neviđanima.

Prema informaciji iz Županijske lučke uprave na natječaj su stigle dvije ponude, a povoljniji je bio PGP d.o.o. iz Zagreba. S kolikim iznosom i tko je bila druga tvrtka, ne navodi se u pisanoj informaciji iz Županijske lučke uprave.
U svakom slučaju radi se o tvrtki koja je specijalizirana za izvođenje radova na lučkoj infrastrukturi. PGP je dobio i zahtjevan posao na sanaciji rive u Visu.
Procijenjena vrijednost radova u Neviđanima bili su 2.412.681,60 kuna bez PDV-a. Milijun kuna daje Ministarstvo pomorstva, drugi milijun ide iz proračuna Županijske lučke uprave, dok pola milijuna kuna izdvaja Općina Pašman, rekao nam je ravnatelj Davor Škibola.
Do urušavanja lučke obale u Neviđanima na otoku Pašmanu došlo je prije godinu dana. Prirodne sile su dokrajčile ono što je započeto s ljudskim nemarom. Srušena obala, u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja, kakav je status pomorskog mjesta Neviđane, ovo je ljeto bio sramotan prizor za turizam tog otočkog mjesta.