Europska komisija je usvojila akcijski plan koji navodi kako Hrvatska može prevladati uočene nedostatke u svom planu kontrole ribarstva, nakon istrage nepravilnosti prošle godine. Mjere su se dogovorene zajedno s hrvatskim vlastima i već se provode.

U svibnju 2015. godine, Komisija je zatražila od hrvatske administracije da pogleda u nepravilnosti koje utječu na poštivanje određenih pravila zajedničke ribarske politike EU-a. Istraga je provedena od strane hrvatskih vlasti uz sudjelovanje dužnosnika Komisije, te je proslijeđena Komisiji u rujnu 2015. Akcijski plan razvijen s hrvatskim vlastima ima za cilj rješavanje nedostataka utvrđenih u skladu s postupkom utvrđenim u Uredbi (EZ) br 1224/2009 o kontroli ribarstva.

Prema akcijskom planu, Hrvatska će raditi na poboljšanju svoje opće kontrole i upravljanja podacima, osiguravajući da se podaci provjeravaju i verificiraju. Također će modernizirati i ažurirati svoju web stranicu i postaviti elektronski sustav za razmjenu informacija s drugim državama članicama.

Više informacija pronađite na stranicama Informacijskog centra Europe Direct Zadar ( http://edic-zadar.com/ )