ZADAR - Nekadašnji MIOC, a danas Gimnazija Franje Petrića obilježava 30 godina rada postojanja škole koja je iznjedrila niz matematičkih i informatičkih genijalaca. Zadarski MIOC uvršten je među 10 gimnazija u Hrvatskoj po upisu najboljih osnovaca, što je veliki zalog za budućnost škole koja je velika obitelj svim njezinim bivšim i sadašnjim nastavnicima i učenicima.

Jučer je u Gradskoj knjižnici otvorena izložba, koju je pod nazivom Vremenska crta Gimnazije Franje Petrića, osmislila školska knjižničarka Hajdi Škarica. Izložen je tek dio nagrada, ispričnica, medalja, novinskih članaka, školski časopis „Mikročip", fotografija, plakaia, pozivnice na maturalne plesove, itd. Izložbu je otvorila ravnateljica Blanka Pedišić, koja je naslijedila prvog ravnatelja škole Zdravka Ćurka. Središnja proslava obljetnice Gimnazije Franje Petrića bit će u petak u samoj školi koja do daljnjeg ostaje na Trpimirovoj obali.
U školskom dvorištu održat će se priredba učenika, koji su na koncertima humanitarnog karaktera, posljednjih desetak godina pokazali svoje umjetničke talente. Na jubilarni skup pozvano je 120 gostiju.-  Među njima su predstavnici ustanova i škola s kojima smo sve ove godine ostvarili odličnu suradnju, rekla nam je ravnateljica gimnazije koja u zadarskom školstvu uživa posebno mjesto.