Nova jesenska programska shema na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) donosi još više podataka o vremenu. Svakoga dana, minutu prije početka središnjega Dnevnika Hrvatske televizije (HRT - HTV), gledatelji će ukratko doznati osnovne informacije o vremenu.

Kratka vremenska prognoza emitirat će se iz studija Dnevnika, koji omogućuje uporabu mnogim tehničkim mogućnostima prikaza jer je jedan od najmodernijih u ovome dijelu Europe. Četiri dana u tjednu o vremenskim prilikama govorit će glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula, a ostale dane izmjenjivat će se Dunja Plačko-Vršnak, Tanja Renko, Nataša Strelec Mahović, Dragoslav Dragojlović, Tomislav Kozarić i Krunoslav Mikec.

„Raduje me što će u jesenskoj shemi meteorologija, napose vremenska prognoza, dobiti dodatnu minutažu u programu. Moje kolegice i kolege iz Državoga hidrometeorološkog zavoda i ja moći ćemo na taj način biti još korisniji našemu gledateljstvu i omogućiti mu da dobije još opsežnije podatke, i to predočene na atraktivan način. Nadam se da će gledatelji s novom kratkom emisijom biti zadovoljni i da ćemo ih još više privući praćenju meteoroloških sadržaja na različitim medijskim platformama Hrvatske radiotelevizije", ističe glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula.

U svega nekoliko rečenica i uz pomoć velikoga i maloga videozida na kojima će se nalaziti mozaik slika koje će prikazivati najvažnije značajke vremena, gledatelji će u kratkome i pamtljivome obliku doznati najosnovnije informacije o vremenu u danima koji slijede.